Головна

Ювілейний вечір, присвячений поетові Миколі Красюку

4 липня Львівська бібліотека для сліпих ім. Т. Г. Шевченка відзначила 70-річчя від дня народження незрячого українського поета Миколи Ігоровича Красюка.
Ювілей підготували і провели рідні та близькі поета, працівники бібліотеки та читачі – шанувальники творчості Красюка.
Після покладення квітів на могилу письменника у селі Блищивода біля Львова всі учасники заходу зібрались у читальному залі бібліотеки. Рідні та друзі розповіли про життєвий та творчий шлях красюка. Працівник бібліотеки села Пліщин шепетівського району на Хмельниччині, де пройшли дитячі роки Миколи Ігоровича, Повідомила , як вшановують пам’ять українського письменника. Його ім’ям названо сільську бібліотеку. У місті Шепетівка є вулиця і провулок Красюка. У місцевому краєзнавчому музеї відкрито стенд, присвячений Миколі Красюку.
Рідні та друзі підготували з архіву  письменника та видали до ювілею його повість-казку «Гервасій». Вголос була зачитана посвята автора: «Моїм онукам, Сергійкові і Наталі, щоб коли виростуть, діда вже не буде, мали чим того діда згадувати та ще й своїм цікавим дітям і онукам мали що перед відходом до сну розповісти. Дід Микола».
Члени літературної вітальні читали  твори поета. У залі звучали пісні на слова Красюка. Особливо урочисто прозвучав у виконанні капели бандуристів «Карпати» Запорізький марш незрячого кобзаря Євгена Адамцевича на вірші Миколи Красюка.
ми знаємо, що всі масові заходи у львівській бібліотеці завжди проходять на високому професійному рівні , у теплій, дружній обстановці. А якщо згадати, що бібліотека працює всього три дні на тиждень, то хочеться лише сказати: львів
яни, ви – Молодці! Добра і злагоди вам!

Фотографії з вечора можна проглянути за посиланням:

http://csbs.org.ua

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити